Сорт «Burley» – родом з Кентуккі, вважається одним із королів, шанованих у любителів тютюнової культури, тому не дивно, що більшість українців віддають перевагу.
Переваги тютюну Берлей
Відмінними перевагами даного тютюнового сорту є:
- Вважається одним із найзапашніших, ще у 60-х роках минулого століття він не виходив із рук респектабельних людей.
- Відмінно поєднується як сам собою, так і в мішках.
- Підходить для курильних трубок, самокруток, набивання в гільзи та навіть жування.
- Культивуються в різній колірній гамі від темного до світлого - від відтінку найчастіше залежить міцність, чим забарвлення листя насиченіше, тим більше вони вбрали нікотину.
- Переважним смаком у тютюні Берлі вважається бархотистий, з легким післясмаком та умовним пощипуванням язика.
- Все листя пройшло процес природної ферментації, від 8 тижнів, тому збагачені смаковими можливостями з деякими нотками какао (шоколаду).
- Для покращеного ферментування темні сорти Берлей листя проходить додаткове обсушування над відкритим вогнем, таким чином розкривається його смакова багатогранність.
- Нарізка проходить безжитлова, дорогим валовим методом, тому одержана соломка ідеального перерізу.
- Оптимальне поєднання нікотину, азоту та мінімальної кількості цукрів робить кожну затяжку приємною і не ріже горло.
- Дотримання правильної технології дає можливість зберігати в імпортному тютюні Берлі вологість 8-15% зручну для набивання та утримання у сигареті.
- Добре куриться, без необхідності повторного прикурювання.
- Відсутність сміття, хімії та пилу – за рахунок продування.
- Міцність, що підходить більшості – середня і вища за середню для релаксуючої затяжки та гарного нікотинового насичення.
- Ароматний шлейф диму без гару.